İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Erdem, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mevlüt Akyol ve Dr. Öğr. Üyesi Sadık Çalışkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Covid-19’un etkilerinden ve dürüst, çalışkan, üretken insanın bir değer olduğundan bahsederek şunları söyledi:

“Sevgili öğrencilerimiz virüs bile bizi ayıramadı. Aramızda teknolojik ve mekanik bir cihazla yine sizlerle yarım kalacağını düşündüğümüz eğitim öğretimimizi tamamladık. Bugün sizin için çok güzel ve çok özel bir anı yaşıyorsunuz. Bundan sonraki yolunuzu bilimin, aklın ve vicdanın ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Bu değerleri birleştirebildiğiniz anda elbette sizler için de başarı kaçınılmaz olacaktır. Ne pahasına olursa olsun adil ve dürüst olmaktan asla vazgeçmeyin. Zaman zaman girdiğim derslerinizde de söylüyordum. Burada da bir kez daha söylemek istiyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar, kovsunlar onuncu köy bizimdir. Asla doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Doğru ve adil olma yolunda hiç bir taviz vermeyeceğiz. Sizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle milletin müşterek sesi olacaksınız. Ama biz bir adım daha ileri gidip sadece sesi değil gözü kulağı ve nefesi olmanızı istiyoruz. Sizlerden, iyiliği, güzelliği, sevgiyi ve hoşgörüyü yaşamanızı ve gittiğiniz yerlerde de yaşatmanızı bekliyoruz. Bu konuda da her birinize ayrı ayrı güveniyoruz. Ülkenize devletinize insanlara ve insanlığa hizmet etmeyi de hayatınıza amaç edinmenizi istiyor ve bekliyoruz. Ben bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Son olarak mezun öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Ahmet Yatkın, anne ve babaların evlatlarının başarısında en büyük paya sahip olduklarını ve bu başarının mimarı olduklarını vurguladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İletişim Fakültesinin öğrencilere kattığı değerden bahseden konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İletişim Fakültemiz üniversitemizin genç fakültelerinden biri. İletişim Fakültesi insan ilişkilerinin, toplumun bütün haber ve algı yönetim alanlarını öğrenip öğreten, bunları meslek olarak yaşayıp yaşatan ve hayatı anlatıp yorumlayan derslerden ve bölümlerden oluşuyor. Sizler de genç mezunlarımız olarak İletişim Fakültesinin bu güçlü yanını aldınız. Hocalarımızın anlattıkları bilgilerden bunları öğrendiniz. Yetiştiniz sınavları geçtiniz ve bugün de başarıyla mezun oluyorsunuz. Artık iş hayatına, topluma ve sosyal hayata bugünden itibaren adımınızı atmış oluyorsunuz. Bir ömür boyu sizleri başarıyla hem mesleki alanda hem sosyal alanda göreceğiz, takip edeceğiz. Sizlerin başarılarıyla övüneceğiz ve gurur duyacağız. Üniversitemiz sizlerin başarısıyla, kendi meslek alanlarınızda yürüyüp gitmenizle gurur duyan bir kurum. Sizleri her konuda destekliyoruz ve önemli başarılar elde etmenizi bekliyoruz. Unutmayın sizler mezun olsanız da bizim öğrencilerimiz olmaya devam edeceksiniz, mezunlar portalımızdan sizlerle güçlü iletişimimizi her zaman sürdüreceğiz.”

“Alanınız güncel ve dinamik bir alan”

İletişim alanının güncel ve dinamik bir alan olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunup, öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek şunları dile getirdi:

“Çalışmaktan geri durmayın, çok çalışın. Sizin alanınız diğer alanlara göre yeniliğe daha açık, kendinizi yenileyin ve güncelleyin. Sizin alanınız her gün kendini yeniliyor. Çok dinamik bir alanda çalışıyorsunuz bundan sonraki hayatınızda eğer ayakta olduğunuz yerde durursanız düşersiniz, sürekli yürüyeceksiniz. Hatta koşacaksınız. Yoksa geri kalırsınız. Sizlere başarılı bir çalışma hayatı diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizleri yetiştirip üniversitemize ve bizlere emanet eden ailelerinize de çok teşekkür ediyorum. Sevgili anne ve babalar doğurup, büyütüp bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı bugün üniversitemizden uçuyoruz. Sizlere evlatlarınızla birlikte bir ömür boyu sağlık, huzur ve afiyet içerisinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum.”

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi birincisi Hilal Kılınç’ın mezuniyet konuşmalarından sonra dereceye giren öğrencilerin ilanı, mezunlara diploma takdimi ile devam eden program İletişimci Yemini ve kep atma töreni ile sona erdi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Hilal Kılınç fakülte birincisi olurken, fakülte ikincisi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Ümhan Ayaz, fakülte üçüncüsü ise Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Harun Vedat Polat oldu.

Muhabir: Şükran Sulubay - Mehmet Tevfik Cibiceli

İNÜHABER MERKEZİ