Gıda İşleme Bölümü Mezun Söyleşileri-II Gerçekleştirildi
Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ve mezunlarının Öğr. Gör. Sevil ERGÜL’ ün moderatörlüğünde İnönü Üniversitesi mezunu Gıda Teknikerlerini konuk ettiği “Kariyer Günleri 2025-II” söyleşimiz 29 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi mezunlarından Gülcan KARACA/ Diyetisyen/ Gıda Teknikeri/ SİMA Yemek Fabrikası) ve Zeynep ÖZDEMİR (Gıda Teknikeri/ MEGSAŞ Ekmek Fabrikası) konuk olarak ağırladığımız söyleşide öğrencilerimize DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans eğitimine geçiş yapabilecekleri bölümler, DGS hazırlık süreci, Diyetisyenlik Lisans eğitimi sonrası iş imkanları ile gıda sektöründe Gıda Teknikeri olarak çalışma şartları, özel sektörde çalışırken edinmeleri gereken prensipler ve uygulamaları gereken iletişim teknikleri, özel sektörde karşılaşılacak problemler ve bu problemlerin çözümde izlenecek yollar hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundular.
DGS, Diyetisyenlik, Hazır yemek sektörü ve Ekmek üretim sektörlerinde kariyer hedefi olan mezun ve öğrencilere çalışma şartları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin özel sektörde kariyer imkanları ile ilgili sorularının cevaplandırılmasının ardından etkinliğin değerlendirilmesi ve sonraki etkinliklerin şekillendirilmesi amacıyla öğrencilere anket uygulandı.
Haberin detayları için tıklayınız.